Friday Night Skate Köpenhamn

Flög ner till Köpenhamn på weekendsemester för att bland annat testa deras Friday Night skate. Temat för kvällen, eftersom det var den sista rundan för året och därmed något mörkt och faktumet att det var fredag den 13:e, var Horror og Lys. En del hade klätt ut sig i fantasifulla teman bland annat fotografen som for omkring som en furie på hjul i någon grön Frankenstein-utstyrsel.
 
Starten gick 20:00 från Solbjergs Plads bakom Frederiksbergs tunnelbanestation. Det var ett par tusen deltagare i alla åldrar, med tonvikt på yngre. Det var det mest odisciplinerade inlines-event jag deltagit i; folk körde kors o tvärs över fötterna på en, man fick understundom agera broms och krockkudde och 'blockers' hade ett tufft jobb att hålla ordning i leden. Detta är väl bara ett tecken på att vi befann oss hos danskarna - folket som får aversion mot ordning å regler med välllingen förmodligen :O) Få hade hjälm och åkskickligheten var lägre än den brukar vara på liknande tillställningar så därav var tempot ganska lågt.
 
Men danskarna är ju även bra på att leva livet så stämningen var god, tummen upp från start till mål. Arrangörerna hade stångats med polismyndigheten så vi fick till och med skejta en bit på Ströget. Turen gick i centrala Köpenhamn och vi var definitivt en happening när vi rullade förbi det turistpackade Nyhavn. Och som det inte vore nog så hade arrangörerna tagit temat till en högre nivå och fick oss att skejta genom en fullständigt becksvart kyrkogård! Det var verkligen en udda upplevelse. Man mer anade än såg vare sig vägen, gravstenarna eller medåkarna såvida det inte var någon av dem som virat in sig i julgransbelysning. En lätt absurd känsla att skejta fram på känn över en kyrkogård med fullt musik-ös från stereos som några rullare släpat med sig. Detta kan bara hända i Danmark! Jag var oupphörligt förvånad att vi inte blev arresterade, men å andra sidan så rullade ju polisen både i front och köslut så de verkade ju helt ok med detta iaf väldigt osvenska grepp...
 
Köpenhamn har väldigt bra cykelbanor att skejta på upptäckte vi på vägen från nighskatet tillbaka till hotellet. Väldigt väl underhållna och danska cyklister verkar (något förvånande kanske) galet väldisciplinerade.
 
http://www.fns-cph.dk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0